Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina i keleraba – Jadranka Blažić

0

Piletina i keleraba.

Piletina i keleraba - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Piletina i keleraba – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Piletina i keleraba - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina i keleraba – Jadranka Blažić

Piletina i keleraba.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr piletine bez kosti i kozice
  • 300 gr narendane kelerabe
  • 2 komada crnog luka vece glavice
  • 50 ml ulje
  • 1 kasika seckanog zelen lisca
  • 1 kasicica kurkume
  • so biber
  • tucana ljuta paprika malo
  • soda bikarbona na vrh malog noza

Uputstvo za pripremu

  1. Luk iseckati na kockice, kelerabu narendati na krupno rende, meso (ja sam koristila belo meso) na krupnije kockice 3x3x3cm.
  2. Prvo dinstati luk na zagrejanom ulju sa malo soli. Posle 5 minuta staviti vrlo malo sode bikarbone, promesati, smanjiti temperaturu na minimum i poklopiti. Luk ce se sa sodom brzo izdinstati i bice mnogo sladji i ukusniji.
  3. Kada je proslo 5 minuta, luk se sav istopio i sada mozete da sipate rendanu kelerabu, promesajte dobro i poklopite. Keleraba nije kao krompir i njoj treba mnogo vise vremena nego krompiru da bi se dobro skuvala. Ne bi trebalo da dodajete vode, jer luk i keleraba ce dosta pustiti tecnosti, a vi uvek drzite poklopljeno da voda ne bi isparila. Ako vam ne polazi za rukom da sacuvate tecnost, vi dolivajte po malo vode dok se keleraba ne izdinsta.
  4. Kada je keleraba skoro gotova ubacite meso, seckano lisce zeleni, biber, ljutu tucanu papricicu i promesajte. Ako treba dolivajte vode ili ako imate tecnosti od kuvane supe. Vodite racuna da ne bude mnogo tecnosti jer ce na kraju biti bistro ako ima viska tecnosti. Na kraju kada je meso skuvano dodajte kurkumu i promesajte. Neka vri samo jos 1-2 minuta i gotovo je.
  5. Keleraba i luk su se lepo slozili i dobio se pravi gulas sa puno safta i predivnog ukusa.

Beleške

Ako bi ovo jelo bilo za hrono rucak, onda belo meso zamenite sa nekim jacim mesom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.