Piletina na luku – Javorka Filipović

Piletina na luku – danas sam imala više recepata u planu, ali mi je onda odjednom sinulo da bih mogla da spremim piletinu na luku.

Ako su vam to pravile bake ili mama, znate već kako je piletina ukusna i lepi se za prste. Kako ova kupovna piletina nije baš uvek ukusna, sve zavisi od proizvodjača i spremanja, ovog puta sam bila iznenadjena koliko je jelo dobro. Još malo pa ima ukus domaće piletine, znate one „šetalice“ što trče po seoskim dvorištima i hrane se organskom hranom.

Piletinu možete uzeti po želji, kod mene su batačići od krila jer se brzo spremaju a ukus im je izvanredan.

Piletina na luku - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Piletina na luku – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović >>>

Piletina na luku – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Piletina na luku – danas sam imala više recepata u planu, ali mi je onda odjednom sinulo da bih mogla da spremim piletinu na luku.

  • 1 kg piletine (po želji ( bataci, krila, belo meso…))
  • 100 ml ulja (po potrebi)
  • 6 glavica crnog luka ((u zavisnosti od veličine))
  • 1 komad šargarepa
  • so (po ukusu, ili mešavina začina)
  • vode (po potrebi)
  1. Meso oprati i osušiti da ne bude vlažno, odvojiti batak od karabatka, od krila koristi samo batačiće a belo meso podeliti na nekoliko delova. Dobro ga začiniti po izboru i ukusu.
  2. U dubljem tiganju zagrejati ulje, spustiti začinjenu piletinu i kratko je propržiti s obe strane da blago porumeni i zacvrči. Smanjiti temperaturu, dodati iseckani luk i šargarepu i sve zajedno prodinstati 10-tak minuta dok luk malo ne zažuti. Tada naliti vodom da sav sadržaj ogrezne, poklopiti tiganj i na srednjoj temperaturi dinstati oko 1 sat. Povremeno okretati piletinu, ako je potrebno dodati još vode, i nastaviti s dinstanjem dok meso ne bude lepo mekano a sva tečnost ispari.
  3. Gotovu piletinu još toplu poslužiti uz pire krompir i sezonsku salatu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina na luku – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.