Piletina na luku – Javorka Filipović

0

Piletina na luku – danas sam imala više recepata u planu, ali mi je onda odjednom sinulo da bih mogla da spremim piletinu na luku.

Ako su vam to pravile bake ili mama, znate već kako je piletina ukusna i lepi se za prste. Kako ova kupovna piletina nije baš uvek ukusna, sve zavisi od proizvodjača i spremanja, ovog puta sam bila iznenadjena koliko je jelo dobro. Još malo pa ima ukus domaće piletine, znate one „šetalice“ što trče po seoskim dvorištima i hrane se organskom hranom.

Piletinu možete uzeti po želji, kod mene su batačići od krila jer se brzo spremaju a ukus im je izvanredan.

Piletina na luku - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Piletina na luku – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović >>>

Piletina na luku - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina na luku - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Piletina na luku - danas sam imala više recepata u planu, ali mi je onda odjednom sinulo da bih mogla da spremim piletinu na luku.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 2 hours 10 minutes
Ukupno vreme 2 hours 25 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg piletine po želji ( bataci, krila, belo meso...)
  • 100 ml ulja po potrebi
  • 6 glavica crnog luka (u zavisnosti od veličine)
  • 1 komad šargarepa
  • so po ukusu, ili mešavina začina
  • vode po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Meso oprati i osušiti da ne bude vlažno, odvojiti batak od karabatka, od krila koristi samo batačiće a belo meso podeliti na nekoliko delova. Dobro ga začiniti po izboru i ukusu.
  2. U dubljem tiganju zagrejati ulje, spustiti začinjenu piletinu i kratko je propržiti s obe strane da blago porumeni i zacvrči. Smanjiti temperaturu, dodati iseckani luk i šargarepu i sve zajedno prodinstati 10-tak minuta dok luk malo ne zažuti. Tada naliti vodom da sav sadržaj ogrezne, poklopiti tiganj i na srednjoj temperaturi dinstati oko 1 sat. Povremeno okretati piletinu, ako je potrebno dodati još vode, i nastaviti s dinstanjem dok meso ne bude lepo mekano a sva tečnost ispari.
  3. Gotovu piletinu još toplu poslužiti uz pire krompir i sezonsku salatu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.