Piletina sa kesten pireom – hrono ishrana po konceptu dr Alena Delaboa. Izuzetno ukusan hrono ručak za dve osobe visine 170 cm.
PROČITAJ: HRONO ISHRANA – Kako izračunati količine za obroke
Zašto je važno izračunati količine za obroke? Zato što količina hrane u obroku zavisi od konstitucije (visine) vašeg tela, kao i profesije kojom se bavite. Neophodno je da tačno izračunate količinu hrane koju ćete unositi, da biste mogli da očekujete pozitivne rezultate koje vam može pružiti hrono ishrana.
Još jednom da podsetimo…
Hrono ishrana, šta je “zabranjeno” u konceptu dr Alena Delaboa:
- proizvodi koji sadrže laktozu, osim kačkavalja, pavlake i putera
- supe, bujoni – od kojih se dobija celulit (naročito ih ne treba konzumirati u večernjim satima i naročito se ne preporučuju ženskoj populaciji). U toku letnjih meseci može se napraviti i poneki “prekršaj” i može se konzumirati supa, jer sprečava dehidrataciju organizma
- industrijske namirnice – sva industrijski proizvedena hrana, koja sadrži konzervanse, odnosno dodatke koji goje
- umaci i sosovi koji sadrže šećer: kečap, sosovi za roštilj
Sve ostalo je “dozvoljeno”, ali ne bez određenih pravila – ne bez redosleda i ne zajedno.
Najvažniji obrok u toku dana je doručak (nikad ne izbegavajte doručak), pa zatim slede ručak i večera.
Za užinu bi trebalo konzumirati voće, obavezno uz orašasto voće (biljne masnoće), jednom nedeljno i nešto slatko (bez dodatog šećera).
Ukoliko želite da izgubite višak kilograma, obavezno konsultujte svog lekara i tražite preporuku za neki vitaminski preparat, kao i prirodne proteinske štanglice bez dodatog šećera koje biste trebalo da konzumirate kao dopunu ishrani.
Piletina sa kesten pireom – hrono ishrana – Recepti i Kuvar online
Piletina sa kesten pireom – hrono ishrana po konceptu dr Alena Delaboa. Izuzetno ukusan hrono ručak za dve osobe visine 170 cm.
- 340 g pileci file
- 200 g ljušteni kesten (skuvan)
- 70 g putera (ili maslinovog ulja)
- 0,5 komad sok od limuna
- so (po ukusu)
- sveže mleveni biber (po ukusu)
- Zaseći kestenje nožem. Kuvati u vodi koja ključa 5 minuta.
- Oljuštiti kestenje.
- Oljušteno kestenje kuvati još 15 – 30 min (u zavisnosti od veličine), dok ne budu kuvani. Ostaviti da se ocede.
- U gril tiganju, na srednjoj temperaturi, zagrejati 50 gr putera.
- Začiniti pileći file sa solju i biberom. Peći 4 do 5 minuta pečenja sa svake strane, posuti sokom od limuna i dinstati još 1 do 2 minuta.
- Osušeno kestenje procesirati u blenderu da se dobije ujednačena masa i dodati 20 g putera. Procesirati kratko.
- U svaku porciju staviti 1 pileći file i 3 kašike kesten pirea. Prijatno
Ako patite od povećanog holesterola, u receptu puter zamenite sa maslinovim uljem.
Napomena: kome se ne sviđa ukus kestena, može napraviti pire od celera, ili deo kestena zameniti celerom, radi prilagođavanja svom ukusu.
Ideja za recept: knjiga 230 recettes gourmandes pour mincir sur mesure, Dr Alain Delabos, Guylene Neveu-Delabos
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!