Piletina sa povrćem – Recepti i Kuvar online

Piletina sa povrćem i integralnim nudlamaintegralne nudle, koje su napravljene od integralnog brašna, uz dodatak heljdinog brašna (Soba Noodles) su ukusni dodatak, bez obzira da li su jela topla, ili hladna. Osnova ovog jela je piletina – iseckani štapići pilećeg belog mesa. Ukusno jelo, i brzo se sprema.

Savet: ako vam je teško da sečete sveže pileće belo meso, ostavite ga oko 15 minuta u zamrzivaču da se ukruti. Nakon toga, lakše ga je seći na štapiće.

Piletina sa povrćem i integralnim nudlama – Recepti i Kuvar online
Piletina sa povrćem

Piletina sa povrćem i integralnim nudlama – Recepti i Kuvar online

Piletina sa povrćem i integralnim nudlama – integralne nudle, koje su napravljene od integralnog brašna, uz dodatak heljdinog brašna (Soba Noodles) su ukusni dodatak, bez obzira da li su jela topla, ili hladna.

  • 0,5 šolja pileća supa
  • 1 kašičica kukuruzni skrob
  • 0,25 kašičica susamovo ulje
  • 200 gr integralne nudle (Soba Noodles)
  • 1 kašika ulje
  • 250 gr pileće belo meso (bez kože i kostiju, sečeno na štapiće)
  • 150 gr pečurke (isečene na kockice)
  • 2 čena beli luk (sitno isečena ili propuštena kroz presu za beli luk)
  • 1 kašičica svež đumbir (narendan)
  • 200 gr kelj (iseckan na štapiće)
  • 1 komad slatka crvena paprika (isečena na štapiće)
  • 1 komad mladi crni luk (sitno isečen)
  1. U jednom sudu, pomešajte zajedno, pileću supu, kukuruzni skrob, biljno ulje i susamovo ulje.
  2. U dubokom loncu skuvajte integralne nudle, prema uputstvu sa pakovanja.
  3. Veliki tiganj sa neprijanjajućom podlogom, ili vok, zagrejte na srednju temperaturu. Dodajte jednu kašičicu ulja. Dinstajte piletinu, uz stalno mešanje, dok ne bude do pola dinstana, oko 3 minuta. Piletinu izvadite na tanjir.
  4. Dodajte preostalo ulje. Dodajte beli luk, đumbir i pečurke. Uz stalno mešanje, dinstaje 1 minut. Dodajte kelj i crvenu papriku, i dinstajte uz stalno mešanje oko 4 minuta.
  5. Dodajte mešavinu pileće supe, piletinu i integralne nudle i dinstajte, uz stalno mešanje, da se masa sjedini i ukusi izmešaju, 1 – 2 minuta. Pospite iseckanim mladim zelenim lukom i sklonite sa izvora toplote. Servirajte toplo. Prijatno!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina sa povrćem – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.