Piletina sa povrćem – sočna piletina sa pecurkama i šargarepom daju dobitnu kombinaciju ukusa.
Piletina sa povrćem – Suzana Mitić
Piletina sa povrćem – sočna piletina sa pecurkama i šargarepom daju dobitnu kombinaciju ukusa.
- 4 komada bataka sa karabatakom
- 3 komada šargarepe (veća, isecena na kolutove)
- 300 gr šampinjona (isecenih na krupne komade)
- 2 komada crnog luka (krupno secen na rebarca)
- 3 cena belog luka (sitno secenog)
- po ukusu soli
- 1 kasika zacinskog bilja
- 1 kasika persuna (sitno secenog)
- 3 kasika ulja
- Na zagrejanom ulju staviti batak i karabatak da se proprzi sa jedne i druge strane dok ne uhvati lepu rumenu boju.Izvaditi iz tiganja pa dodati luk isen na rebarca.Mesati dok luk ne dobije staklast izgled pa dodati sargarepu isecenu na kolutove.Dodati 1 dl vode,smanjiti temperaturu i pustiti da se krcka oko 15-ak minuta.Za to vreme sampinjone oprati i iseci na krupnije komade.Dodati ih sargarepi i luku i pustiti da se krckaju na laganoj vatri.Nije potrebno dodavati vise vode.Gotovo je kad isparI sva voda.Vratiti komade mesa,pustiti da se krckaju jos 10 -ak minuta dok se ne sjedine sastojci.
- Posoliti po ukusu i dodati zacinsko bilje.Skloniti sa sporeta pa dodati iseckan persun.Uzivati u predivnom ukusu i mirisu jela.Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!