Piletina sa tikvicama – Boba Vlajsavljević

0

Piletina sa tikvicama – veoma ukusan, brz i lagan letnji ručak, koji se uklapa u principe hrono ishrane.

Piletina sa tikvicama - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Piletina sa tikvicama – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online
Piletina sa tikvicama - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina sa tikvicama - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online

Piletina sa tikvicama - veoma ukusan, brz i lagan letnji ručak, koji se uklapa u principe hrono ishrane.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 1 osoba

Sastojci

  • 150 gr belog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 komad tikvica
  • so
  • biber
  • mirođija
  • 1 komad ljuta paprika
  • 1 kašičica maslinovog ulja od komine
  • 1 kašika maslinovog ulja eksta devičanskog

Uputstvo za pripremu

  1. Luk iseckati na rebarca i staviti ga u tiganj na zagrejano ulje od komine, malo posoliti i mešati dok ne postane staklas i žut. Dodati belo meso iseckano na krupnije kocke, zatim dodati sve začine .
  2. Pred kraj dodati na kockice iseckanu tikvicu . Ja volim kad sve ostane celo i hrskavo. Sve ukupno traje nekih deset do petnaest minuta.
  3. Servirati u tanjir pa preliti supenom kašikom maslinovog ulja.
  4. Iako se preporučuje belo meso za večeru nije greška pojesti za ručak, naročito leti kad su velike vrućine.
    Piletina sa tikvicama - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online

Beleške

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.