Piletina u gorgonzola sosu – odličan recept za sve koje vole piletinu i gorgonzola sir!
Piletina u gorgonzola sosu – Željko Sredojević
Piletina u gorgonzola sosu – odličan recept za sve koje vole piletinu i gorgonzola sir!
- 300 gr pileceg filea
- 50 gr gorgonzola sir (mrvljen)
- 200 ml neutralne pavlake (tecne)
- 50 gr maslac (komad)
- so (po potrebi)
- beli luk (po potrebi)
- senf (po potrebi)
- Filete iseći na tri tanje šnicle posloti, pobiberiti i premazati senfom
- Ostaviti da ostoji jedan sat u frižideru.
- Nakon tog vremena meso ispržiti na maslacu.
- Paralelno na drugoj ringli istopiti gorgonzolu u neutralnoj pavlaci na srednjoj temperaturi us često mešanje.
- Na tanjir staviti malo sosa, spustiti meso preko, pa još malo preliti sosom odozgo. Poslužiti uz prilog po želji.
- Možete služiti sa grilovanim povrćem i pomfritom
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!