Piletina u gorgonzola sosu – Željko Sredojević

Piletina u gorgonzola sosu – odličan recept za sve koje vole piletinu i gorgonzola sir!

Piletina u gorgonzola sosu - Željko Sredojević - Recepti i Kuvar online
Piletina u gorgonzola sosu – Željko Sredojević – Recepti i Kuvar online

Piletina u gorgonzola sosu – Željko Sredojević

Piletina u gorgonzola sosu – odličan recept za sve koje vole piletinu i gorgonzola sir!

  • 300 gr pileceg filea
  • 50 gr gorgonzola sir (mrvljen)
  • 200 ml neutralne pavlake (tecne)
  • 50 gr maslac (komad)
  • so (po potrebi)
  • beli luk (po potrebi)
  • senf (po potrebi)
  1. Filete iseći na tri tanje šnicle posloti, pobiberiti i premazati senfom
  2. Ostaviti da ostoji jedan sat u frižideru.
  3. Nakon tog vremena meso ispržiti na maslacu.
  4. Paralelno na drugoj ringli istopiti gorgonzolu u neutralnoj pavlaci na srednjoj temperaturi us često mešanje.
  5. Na tanjir staviti malo sosa, spustiti meso preko, pa još malo preliti sosom odozgo. Poslužiti uz prilog po želji.
  6. Možete služiti sa grilovanim povrćem i pomfritom

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina u gorgonzola sosu – Željko Sredojević

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.