Piletina u marinadi – Recepti i Kuvar online

0

Piletina u marinadi – ako koristite senf za pripremu marinade za piletinu, to stvara poseban izgled glazure. Ovakve marinade možete koristiti i kad pripremate piletinu sa kožicom, ili bez. To je vaš izbor.

Preporučujemo da ostavite kosti i da tako pripremate pileće meso. Stara je izreka: „što bliže kosti, to je sočnije meso“. Upravo tako – piletina pripremljena na ovaj način – uz marinadu i začine i ostavljene kosti, jako je ukusna i sočna.

Kako smo već pominjali: pileće meso je zdravija opcija od ostalih vrsta mesa: sadrži optimalnu količinu belančevina, lako je svarljiva i ima visoku biološku vrednost.

Piletina u marinadi - Recepti i Kuvar online
Piletina u marinadi – Recepti i Kuvar online
Piletina u marinadi - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina u marinadi – Recepti i Kuvar online

Piletina u marinadi - sočna, ljuto slatka piletina.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 4 hours 20 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 5 hours 5 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada bataka velika, sa kožom i kostima
  • 60 ml senfa
  • 30 g smeđeg šećera
  • 30 ml vinskog sirćeta
  • 2 g suvog senfa u prahu
  • 3 g soli
  • 1 g crnog bibera sveže mlevenog
  • 0,5 g crvenog bibera mlevenog
  • 0,5 prstohvata ljute mlevene začinske paprike ili po ukusu
  • 2 čena belog luka mlevenog
  • 0,5 komad crnog luka isečenog na prstenove
  • 5 ml ulje biljno ili maslinovo

Uputstvo za pripremu

  1. Napravite dva kosa zareza, poprečno u koži i mesu na svakom parčetu piletine oštrim nožem, i zasecite do kosti. Razmak između zareza bi trebalo da bude oko 2-3 cm.
  2. Stavite batake u plastičnu kesu.
  3. Umutite senf, smeđi šećer, vinsko sirće, senf u prahu, so, crni biber, crveni biber, i ljutu mlevenu začinsku papriku u činiji, dok masa ne postane glatka. Dodati mleveni beli luk marinadi.
  4. Sipajte marinadu u plastičnu kesu preko pilećih bataka i dobro utrljajte, namažite svaki batak temeljno i utrljajte marinadu u svaki rez. Kesu dobro zatvorite i ostavite u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći za bolji ukus).
  5. Zagrejte rernu na 230 stepeni C. U pleh za pečenje postavite papir za pečenje i lagano ga premažite uljem.
  6. Raširite crni luk sečen na prstenove na pripremljeni papir za pečenje. Postavite batake preko luka. Četkom premažite batake sa biljnim uljem. Možete posuti batake sa dodatnom solju i ljutom paprikom po želji i ukusu.
  7. Piletina bi trebalo da se peče u zagrejanoj rerni dok ne porumeni koža, meso ne omekša, i počne da vidljivo ispušta sokove, što je otprilike 35 do 45 minuta.
  8. Prebacite piletinu i luk na jednu tacnu. Sipajte masnoću i sok od pečenja u šerpu, ostavite da proključa, i nastavite kuvanje, mešajući često, dok se zapremina ne smanji za polovinu, što je otprilike 3 do 4 minuta. Sipajte u posudu za sos.
  9. Poslužite piletinu toplu i prelijte svako parče jednom kašikom sosa.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.