Pire od prokelja – Jadranka Blažić

Pire od prokelja – da li volite prokelj? Nekad ume da bude gorak ali to je samo ako se ne ubere na vreme ili ako dugo stoji ubran. Taj problem imaju isto neke vrste zelene salate.

Pire od prokelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Pire od prokelja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pire od prokelja – Jadranka Blažić

Pire od prokelja – da li volite prokelj? Nekad ume da budu gorak ali to je samo ako se ne ubere na vreme ili ako dugo stoji ubran. Taj problem imaju isto neke vrste zelene salate.

  • prokelj
  • so
  • biber
  • začini
  • ulje
  • zelen (seckano lišće)
  • voda
  1. Prokelj ocistiti, oprati i preseci na pola.
  2. Usuti u posudu u kojoj cete ih kuvati.
  3. Vode uspete samo koliko da ogreznu prokulice u njoj.
  4. Ne treba mnogo vode da sipate, da bi mogli svu vodu iskoristiti kada pravite pire. Posoliti, pobibretiti, staviti zacine po vasoj zelji. Ja sam stavila u prahu crni i beli luk.
  5. Kada se prokulice skuvaju u blenderu ih izmiksajte sa vodom u kojoj su se kuvale i dodajte malo ulja i seckano lisce zeleni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pire od prokelja – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.