Pisma iz Zmajeva – Verica Poznanović

Pisma iz Zmajeva.

Pisma iz Zmajeva, sastojci:

  • 4 šoljica ulja,
  • 3 šoljice piva,
  • 750 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • pola kašičice soli,
  • začini po ukusu: ljuta mlevena paprika, biber…

Pisma iz Zmajeva, priprema:

  • Zamesite testo, od brašna, ulja, piva, soli i suvog kvasca. Dodajte začine po ukusu. Ja sam dodala ljutu papriku i biber. Ostavite sat vremena testo da naraste, pa ga razvijte i isecite na kvadrate, na sredinu svakoga kvadrata stavite pismo i formirajte koverat, pecite na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Uz poneko pismo možete prikačiti I neku poruku ili naznačiti za koga je. Zar ne bi bilo lepo da nekome pošaljete ovakvo ljubavno pismo, kada se u proleće budi sve pa i ljubav? Napišite neku lepu poruku na papirić, papirić smotajte i zatvorite pismo, nekoga ćete sigurno obradovati, ulepšati mu dan, razveseliti ga. Voli te mama, kupi voljenoj osobi knjigu, kupi čokoladu, pokloni cveće…

Nikada ne bih pomislila da će citat iz knjige Dajane Gabaldon „Putnik“ biti citat za vek vekova za moga sina, moga supruga i mene.

Kao putnik kroz vreme odavde pa do večnosti!

Napravila sam ova pisma u svakom pismu je  isti tekst:

Petre, ti znaš da svaki dan, svaki sat, svaki minut, na tebe misli tvoja mama. TI si moja prva radost i moja večna tuga. Puno te voli tvoja sestra Milica, tata Rajko, tvoja tetka Jelica koju si ti voleo, i tečo Dragan, koga si ti zvao Dragče, tvoja baba Mira.

Zar je moralo tako biti? Vole te tvoji drugovi Marko i Miloš…

Nadam se da ova pisma putuju kroz vreme…

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pisma iz Zmajeva – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.