Pita sa mesom sa heljdinim korama – Slađana Bokić

Pita sa mesom sa heljdinim korama.

Pita sa mesom sa heljdinim korama - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pita sa mesom sa heljdinim korama – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pita sa mesom sa heljdinim korama – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pita sa mesom sa heljdinim korama.

  • 0,5 kg heljdinih kora
  • 250 gr mlevenog junećeg mesa
  • 250 gr mlevenog svinjskog mesa
  • 1 komad praziluk (veći)
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja pavlake
  • 250 gr sitnog sira
  • 5 komada jaja
  • ulje
  • so
  • 1 kašičica mešavine začina
  • mleveni crni biber
  1. Praziluk isecite na kolutove pa propržite na malo ulja.
  2. Dodajte obe vrste mesa, posolite, pobiberite i stavite kašičicu začina. Dinstajte dok meso ne postane rastresito.
  3. Jaja penasto umutite, dodajte jogurt i pavlaku i na kraju sir.
  4. Pleh pouljite, stavite jednu koru poprskajte je uljem pa preko nje stavite celom površinom malo mesa.
  5. Prelijte jajima, preklopite sledećom korom i postupak ponavljajte dokle god imate materijala. Preko zadnje kore prelijte ostatak jaja.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
  7. Izvadite, malo prohladite, secite na kocke i služite.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa mesom sa heljdinim korama – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.