Pita sa mlevenim mesom.
Pita sa mlevenim mesom, sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table),
- 700 g mlevenog mesa, ja sam kombinovala svinjetinu i govedinu,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica ljute ili slatke mlevene paprika (po ukusu)
- seckani peršunov list po ukusu,
- pola kašičice bibera,
- biljni začin po ukusu,
- 1 struk praziluka i
- 1 žumance.
Pita sa mlevenim mesom, priprema:
- Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko.
- Praziluk sitno iseckajte i propržite na ulju ili masti. Dodati mleveno meso, pobiberite, biljni začin po ukusu, sipati malo vode i dinstati dok ne bude meko.
- U toku dinstanja dodajte mlevenu papriku, so, pred kraj dodajte seckan peršunov list i ostavite fil da se ohladi.
- Podmažite pleh, pospite brašnom i stavite prvi deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti ) i stavljajte na sredinu testa pa ravnomerno rasporedite. Prekrijte drugom polovinom testa pa premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne diže u toku pečenja a samim tim dekorativno izgleda.
- Pecite pitu na 200 stepeni oko dvadeset minuta odnosno dok pita ne porumeni.
- Uživajte u svakom zalogaju!
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!