Pita sa ražanim brašnom – Verica Poznanović

Pita sa ražanim brašnom.

Pita sa ražanim brašnom, sastojci:

  • 500 gr ražanog brašna,
  • soli po ukusu,
  • 1 kašika masti,
  • vode toliko da se dobije srednje tvrdo testo.

Za filovanje je potrebno:

  • 300 gr sitnog sira,
  • 1 jaje i
  • soli po ukusu.

Za posipanje:

  • 40 gr rendanog sira, po vašem ukusu.

 

Pita sa ražanim brašnom, priprema:

  • U posudu naspite brašno, posolite, dodajte kašiku masti, vodu po potrebi, toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo.
  • Testo podelite na dva dela, od gore premažite sa malo masti, prekrijte najlonom i ostavite da odmara 30 minuta.
  • Testo rastanjite što tanje oklagijom, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
  • Rastanjeno testo secite nožem na nepravilne oblike, obložite dno tepsije, po testu viljuškom razbacajte sir pomešan sa jajetom. Zatim opet red rastanjenog testa pa fil i tako redom dok se testo i fil ne potroše.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu.
  • Čačkalicom proverite da li je pečena. Ako se testo ne lepi za čačkalicu pita je pečena.
  • Izvadite pitu iz rerne i pospite rendanim sirom.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa ražanim brašnom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.