Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić
Pita sa višnjom i čokoladom – brzo se sprema, vrlo ukusna i hrskava.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić
- 500 g kora za pitu
- g oko 250šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 g višanja
- 50 g čokolade
- 2 dl ulja
- 50 g griza
- Po tri kore se uvijaju za jedan rolat. Staviti jednu koru, posuti je šećerom i uljem – 2 ravne kašike šećera i 2 ravne kašike ulja. Staviti drugu koru, ali tako da trećina kore bude van prve kore.
- Staviti treću koru ali preko prve kore. Posuti je sa malo šećera i malo ulja.
- Staviti višnje, posuti šećerom, staviti kašiku griza i iseckati malo čokolade.
- Ova pita može da se napravi i od jabuka i cimeta. Idealna je kombinacija.
- Uviti u rolat ali dok uvijate pitu, Vi stežite koru, da bude čvršće stegnuta. Iseći na željene komade pite.
- Postupak ponavljati dok ne potrošite sve kore. Poređati u pleh. Svaku piticu premazati sa malo ulja i posuti je sa šećerom i vanilin šećerom.
- Peći na 200 C 10-15 minuta, dok ne uhvati zlatno-žutu boju.