Pita sa zeljem i susamom – Kristina Gašpar

Pita sa zeljem se može pripremati na razne načine. Ovog puta sam došla na ideju da je začinim pečenim susanom i belim lukom. Odlična kombinacija.

Pita sa zeljem i susamom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pita sa zeljem i susamom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pita sa zeljem i susamom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pita sa zeljem se može pripremati na razne načine. Ovog puta sam došla na ideju da je začinim pečenim susanom i belim lukom. Odlična kombinacija.

  • 1 šolja pšenični griz
  • 1 šolja brašno (tip 500)
  • 0,5 šolje susam (pečeni)
  • 3 komada jaja
  • 1 šolja jogurt
  • 0,66 šolje ulje
  • 1 kašičica prašak za pecivo
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • beli luk (u prahu, po ukusu)
  • 200 g krem sir
  • 2 vezice zelje (blanširano i seckano)
  1. Sjedinite sve suve sastojke.
  2. Dodajte tečne (jaja, ulje i jogurt) i umutite smesu.
  3. Umešajte sir i zelje.
  4. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 25-30 minuta.

Preporučujem da pitu pečete u većem plehu (okvirnih dimenzija 30*30 cm).

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa zeljem i susamom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.