Pogača – Milica Živković

Pogača.

Pogača, sastojci:

  • 500 gr brasna,
  • 1 kasicica soli,
  • 1/3 kvasca,
  • 2.5 dl mleka,
  • 50 gr margarina,
  • 1 jaje+1 za premazivanje,
  • seme lana i susam,
  • 3 kasike ulja,
  • 1 kasicica secera.

Pogača, priprema:

  • U toplo mleko staviti kvasac,1 kasicicu secera,1 kasiku brasna i ostaviti 10 minuta da naraste.
  • U vanglu sipati brasno,so,ulje,jaje i nadosli kvasac i zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta da naraste.
  • Nadoslo testdo premesiti,rastanjiti oklagijom u plocu sto tanje.Premazati omeksalim margarinom i iseci na trake dijagonalno.
  • Savijati u rolat sa desne strane,uveitis u krug i staviti u namazanu tepsiju.Ostaviti 15 minuta da narasta,premazati umucenim jajetom i u prevoje posuti semenom lana a okolo susamom.
  • Peci 30 minuta na 180 stepeni.Brzo se sprema i lista.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.