Pogačice sa kikirikijem – Dijana Popović

Recept za pogačice sa kikirikijem

236

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Pogačice sa kikirikijem – eksplozija ukusa harmonija mirisa u malim slanim zalogajima. Ako volite kikiriki onda je ovo pravi recept za sve vas.

Pogačice sa kikirikijem, sastojci:

Za testo:

  • 1050 g mekog brašna tip 400
  • 2 supene kašika suvog kvasca
  • 500 ml mlakog mleka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 žumance
  • 150 ml ulja

Potrebno još:

  • oko 50 g brašna za ravijanje jufki za pogačice

Za premazivanje razvijenih jufki:

  • 200 g omekšalog putera

Za posipanje razviijenih jufki:

  • 200 g pečenog slanog krupnije mlevenog kikirikija

Za premazivanje ne pečenih pogačica:

  • 1 neumućeno belance

Za posipanje pogačica

  • susam po ukusu
Pogačice sa kikirikijem - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Pogačice sa kikirikijem – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Pogačice sa kikirikijem, priprema:

  • U veću činiju staviti polovinu brašna.
  • Napraviti udubljenje, pa u udubljenje staviti suvi kvasac šećer, so, prašak za pecivo, kvasac, jogurt, žumance, kiselu pavlaku i ulje.
  • Sve zamesiti sa mlakim mlekom, uz postepeno dodavanje preostalog brašna.
  • Umesiti fino glatko testo.
  • Testo ostaviti 45 minuta da nadođe.
  • Nadošlo testo premesiti i podeliti na 8 istih loptica.
  • Loptice ostaviti na pobrašnavljenu radnu površinu, 15 minuta da nadođu.
  • Staviti malo brašna na radnu površinu pa razviti prvu lopticu u pravaugaoni oblik.
  • Razvijenu jufku premazati sa omekšalim puterom i posuti je sa krupnije mlevenim kikirikijem.
  • Zatim razviti drugu lopticu pa je staviti na prvu, premazati je otopljenim puterom i posuti sa kikirikijem.
  • Tako uraditi sa preostalih 5 loptica.
  • Poslednja 8 razvijena loptica se ne premazuje sa puterom i kikirikijem.
  • Tako pripremljene i naslagane jufke blago pritisnuti oklagijom i lepo oblikovati prevaugaonik.
  • Premazati sa neumućenim belancetom, posuti sa susamom, pa iseći na veće ili manje kocke po želji.
  • Složiti na tepsiju koja je obložena pek papirom.
  • Peći u zagrejanoj rerni, 25 minuta na 200 stepeni.
  • Prijatno.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More