Pogačice sa spanaćem – Verica Poznanović

Pogačice sa spanaćem.

Pogačice sa spanaćem, sastojci:

  • 1/2 kg brašna,
  • 1/2 kockice kvasca,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 130 ml vode,
  • 100 ml mleka,
  • 80 ml jogurta,
  • 50 ml ulja,
  • 1 žumance i
  • 6 briketa spanaća.

Pogačice sa spanaćem, priprema:

  • U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, jogurt, ulje, žumance, otopljen i oceđen spanać, i na kraju kvasac.
  • Zamesiti testo.
  • Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara.
  • Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu. Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice. Pogačice poređajte u podmazanu tepsiju, ostavite da odmaraju petnestak minuta, a zatim pecite. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite  dok lepo ne porumene.
  • Uživajte u svakom zalogaju!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pogačice sa spanaćem – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.