Pohovane paprike punjene sirom – ovo je nešto što moj muž obožava i uživa u pripremi, a još više u jelu 🙂 Jelo se najčešće pravi u sezoni pripreme ajvara, ali su ako vam se da peći ih za manju količinu nećete se pokajati.
Pohovane paprike punjene sirom – Ana Vuletić
- 6 komada crvenih paprika – roga (makedonke…)
- 2 jaja
- 10 kašika brašna
- 10 kašika prezli
- 100 gr sremskog ili sličnog sira
- ulje
- Paprike ispeći na roštilju ili u rerni, zavisno od mogućnosti sa obe strane da pocrne.
- Pažljivo oljuštiti paprike vodeći računa da ih ne pocepamo. Potom ih rastaviti na polovinu i očistiti od petiljki i semenki. Možete ih isprati u mlakoj vodi.
- U maloj posudi umutiti jedno jaje i sir viljuškom da se sjedine. Ukoliko je sir neslan po želji dodati so.
- U tri različite posude staviti brašno, jedno umućeno jaje i prezle za pohovanje.
- U dublji tiganj dodati ulje i pustiti da se zagreje.
- Paprike napunitii i presaviti tako da sadržaj ne može da ispadne, kao pismo.
- Paprike prvo umočiti u brašno, pa u jaje i potom u prezle.
- Ukoliko se plašite da se ne raspadnu slobodno rukom možete “kupati” paprike u sadržajima.
- Nakon prezli paprike ubaciti u vrelo ulje i okrenuti sa obe strane. Potrebno je svega 30sek-1min da dobiju zlatnu boju i vaditi ih.
- Ovakve paprike mogu biti predjelo ali i glavno jelo. Prijatno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!