Polenta, starinski recept iz Vojvodine, sa početka 20. veka.
Polenta, sastojci:
- puter, veličine jajeta, oko 80gr
- jedna čaša pavlake
- jedna čaša brašna
- 6 jaja
- malo soli
Polenta, priprema:
- puter, pavlaku, brašno, 6 žumanaca i malo soli, ulupamo na penušavo
- ulupati čvrsto belanca u sneg
- dodati belanca u masu, laganim mešanjem
- sredinu čiste kuhinjske krpe premazati puterom, nasuti testo, ovlaš vezati i u vreloj vodi kuvati poklopljeno oko pola sata
- servirati na činiju ili veliki tanjir, preliti topljenim puterom i posuti parmezanom
Izvor: Kuvar zaboravljenih jela, 1914. Objavljeno u informativne svrhe.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!