Popara.
Popara, sastojci:
- 1 stari hleb (ja ga isečem na kriške pa na kocke)
- dobra kriška domaćeg sira, kajmaka
- soli onoliko koliko mislite da treba
Popara, priprema:
- U šerpu staviti kockice hleba, malo posoliti i sipati vode tek toliko da nakvasi hleb.
- Kuvati i mešati da ne izgori, ako niste puno sipali vode za 15 – 20 minuta je skuvana.
- Posebno u tiganju dobro zagrejati 1 kašiku masti ili pola decilitra ulja i preliti poparu da zacvrči, izmešati da se masnoća sjedini i dobro ukuva.
- Poslužiti sa kajmakom, sirom, jogurtom.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!