Posna pita krompiruša sa domaćim korama – ova pita je „ručni rad“ moje ćerke Vesne, moj posao je bio fotografisanje.
Posna pita krompiruša, za kore je potrebno:
- 0,5 kg brašna
- 3 dl vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Posna pita krompiruša, za fil je potrebno:
- 400 grama oljuštenih krompira
- 300 grama crnog luka
- 1,5 dl ulja
- malo bibera
Posna pita krompiruša, priprema:
- Zamesiti testo od svih potrebnih sastojaka, podeliti na 4 jufkice.
- Prekriti testo platnenom salvetom i ostaviti petnaestak minuta da odmori.
- Svaku jufkicu razviti oklagijom u veličini tanjira i premazati uljem, ponovo ostaviti petnaestak minuta da testo odmori.
- Svaku jufkicu razvlačiti rukama na stolu koji prekrijete stoljnjakom.
- Dok se testo odmaralo pripremite fil. Krompir narendajte u jednu posudu, a luk nasecite u drugu, posolite malo i pobiberite.
- Preko kore rasporedite prvo rendani krompir, zatim luk i prelijte sa 2 kašike ulja. Uz pomoć stolnjaka, zavijte pitu i stavite je u podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim korama.
- Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu dvadesetak minuta dok porumeni.
- Pečenu pitu ostavite da se malo prohladi, secite i i poslužite.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!