Posna pita sa prazilukom, krompirom i šampinjonima.
Posna pita sa prazilukom, krompirom i šampinjonima, sastojci:
- 8 kora za gibanicu,
- 300 gr praziluka,
- 300 gr krompira,
- 300 gr šampinjona,
- 150 gr posnog kačkavalja,
- 50 ml ulja,
- 1 dl kisele vode,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica bibera.
PROČITAJ JOŠ: Baklava sa aronijom – Dragana Ilić
Posna pita sa prazilukom, krompirom i šampinjonima, priprema:
- Praziluk sitno iseckati, dodati rendani krompir, šampinjone i kačkavalj.
- Posoliti i pobiberiti i dobro izmešati.
- Izmešati ulje i kiselu vodu.
- List kore premazati uljem i kiselom vodom, staviti i drugu koru, isto premazati, posuti smesom ali, ne do kraja, saviti sa leve i desne strane, malo, da ne iscuri i saviti u rolat. Isto uraditi i sa ostalim korama.
- Premazati ih uljem i kiselom vodom i peći 20 minuta na 200 stepeni.
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!