Posna šarena salata – Javorka Filipović

Posna šarena salata – Javorka Filipović

Posna šarena salata – salata koju možete jesti uvek a ne samo kao posno predjelo.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Posna šarena salata – Javorka Filipović

Posna šarena salata – salata koju možete jesti uvek a ne samo kao posno predjelo.

  • 250 g pirinča
  • 2 seckane barene šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 500 g šampinjona
  • so
  • biber
  • kiseli krastavčići po želji
  1. Pirinač obariti, paziti da se ne raskuva, dobro ga isprati da zrna budu cela i da se ne slepe.–
  2. Šargarepu obariti i iseckati na kockice. Krastavčiće iseckati na kockice.
  3. Na malo ulja prodinstati 1 glavicu crnog luka, dodati iseckane šampinjone i sve zajedno prodinstati da odmeknu. Začiniti po ukusu.
  4. Drugu glavicu crnog luka iseckati i ostaviti je bar 30 minuta u sirćetu. Nakon tog vremena je ocediti i dodati pirinču.
  5. Sve pripremljene sastojke pomešati, začiniti po ukusu i prohladiti pre služenja.
Napraviti dan ranije.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna šarena salata – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.