Posne vanilice – Kristina Gašpar

Posne vanilice – posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.

Posne vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posne vanilice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Posne vanilice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Posne vanilice – posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.

Za testo

  • 100 gr šećer (u prahu)
  • 200 gr margarin (sitno iseckan ili rendan)
  • 300 gr brašno (meko, tip 400)

Za punjenje

  • 1 teglica marmelada (ili pekmez, po izboru)
  • 2 kašičice ekstrakt ruma

Začini

  • vanilin šećer
  • cimet
  1. Sjedinite sve suve sastojke, dodajte usitnjen margarin i umesite testo (savetujm da u testo dodate vanilin šećer i cimet).
  2. Po potrebi dodajte 1-2 kašike vode (ukoliko testo ne može lepo da se umesi).
  3. Testo upakujte u kesicu i držite ga u frižideru oko pola sata.
  4. Razvijte ga tanko – oko 3 mm debljine, pospite ga vanilin šećerom i cimetom, utapkajte, secite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni maksimalno 10 minuta.
  5. Sjedinite marmeladu i rum i spajajte po dva keksića.
  6. Narednog dana, uvaljajte vanilice u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po obodu (ne cele).

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posne vanilice – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Posne grilijaš oblande

Tražite recept za savršene posne grilijaš oblande? Otkrijte bakinu tajnu za hrskavu čaroliju od karamela i oraha koja se topi u ustima. Lako i brzo!

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.