Posne vanilice – posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Posne vanilice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Posne vanilice – posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.
Za testo
- 100 gr šećer (u prahu)
- 200 gr margarin (sitno iseckan ili rendan)
- 300 gr brašno (meko, tip 400)
Za punjenje
- 1 teglica marmelada (ili pekmez, po izboru)
- 2 kašičice ekstrakt ruma
Začini
- vanilin šećer
- cimet
- Sjedinite sve suve sastojke, dodajte usitnjen margarin i umesite testo (savetujm da u testo dodate vanilin šećer i cimet).
- Po potrebi dodajte 1-2 kašike vode (ukoliko testo ne može lepo da se umesi).
- Testo upakujte u kesicu i držite ga u frižideru oko pola sata.
- Razvijte ga tanko – oko 3 mm debljine, pospite ga vanilin šećerom i cimetom, utapkajte, secite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni maksimalno 10 minuta.
- Sjedinite marmeladu i rum i spajajte po dva keksića.
- Narednog dana, uvaljajte vanilice u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po obodu (ne cele).
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!