Posne vanilice – Kristina Gašpar

2

Posne vanilice – posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.

Posne vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posne vanilice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Posne vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posne vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Posne vanilice - posne vanilice sa rumom i cimetom. Mirišu na praznike.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

Za testo

  • 100 gr šećer u prahu
  • 200 gr margarin sitno iseckan ili rendan
  • 300 gr brašno meko, tip 400

Za punjenje

  • 1 teglica marmelada ili pekmez, po izboru
  • 2 kašičice ekstrakt ruma

Začini

  • vanilin šećer
  • cimet

Uputstvo za pripremu

  1. Sjedinite sve suve sastojke, dodajte usitnjen margarin i umesite testo (savetujm da u testo dodate vanilin šećer i cimet).
  2. Po potrebi dodajte 1-2 kašike vode (ukoliko testo ne može lepo da se umesi).
  3. Testo upakujte u kesicu i držite ga u frižideru oko pola sata.
  4. Razvijte ga tanko - oko 3 mm debljine, pospite ga vanilin šećerom i cimetom, utapkajte, secite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni maksimalno 10 minuta.
  5. Sjedinite marmeladu i rum i spajajte po dva keksića.
  6. Narednog dana, uvaljajte vanilice u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po obodu (ne cele).
    Posne vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

2 Komentara

    1. Kristina Gašpar kaže

      Hvala 😉

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.