Posni kolač na oblandi – predivni starinski kolač od jednostavnih sastojaka. Orasi, džem, keks i oblanda su sastojci koji svaka domaćica ima u kući i kolač može za kratko vreme biti na vašem stolu.
Jako je ukusan, uvek ga uvrstim kad su velika slavlja i okupljanja. Može biti i postan i mrsan. Kolač koji ne izlazi iz mode!
Posni kolač na oblandi, sastojci:
Potrebno je za I fil :
- 1 dl vode
- 100 gr šećera
- 250 gr oraha
- 100 gr keksa
- 120 gr margarina
- nekoliko kašika džema po izboru
Potrebno za II fil :
- 250 gr margarina
- 200 gr prah šećera
- 300 gr čokolade
I još je potrebno :
- 1 list veće oblande koju treba malo skratiti
- 100 gr crne čokolade
- 4 kašika ulja
Posni kolač na oblandi, priprema :
- Šećer preliti vodom i staviti da provri. Ostaviti da vri 3 minuta na tihoj vatri, pa dodati margarin isečen na manje komade. Mešati dok se ne otopi, skinutu sa ringle pa umešati mleven orah i mleven keks.
- Oblandu premazati džemom po izboru, ali sa hrapave strane pa pokriti prvim filom.
- Margarin umutiti penasto zajedno sa šećerom u prahu.
- Dodati otopljenu, prohlađenu čokoladu. Odmah staviti preko prvog fila.
- Čokoladu otopiti na pari sa uljem pa preliti ceo kolač.
- Sutradan seći na štangle i uživati u divnom ukusu.
- Prijatno!
Suzana Mitić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!