Posni minjoni – Kristina Gašpar

Recept za posne minjone

209

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Posni minjoni su napravljeni po uzoru na kocke sa malinama. Kore su identične, a fil drugačiji.

Posni minjoni, sastojci za kore:

  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g margarina
  • 3 kašike marmelade
  • 350 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Posni minjoni, sastojci za fil:

  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g čokolade
  • rendana korica od pola pomorandže
  • 125 g margarina
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenog keksa
  • 3-4 kašike džema od kajsija
Posni minjoni - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni minjoni – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Posni minjoni - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni minjoni – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Priprema kora:

  • Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu.
  • Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali.
  • Sjedinite sve sastojke.
  • Testo upakujte u kesu i stavite u frižider na sat vremena (nekada kore razvijam odmah).
  • Podelite ga na tri dela, razvijte kore okvirnih dimenzija 20 x 30 i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10-tak minuta.
  • Bitno je da ne prepečete kore, one su meke dok su tople, posle budu čvrste.
  • Pečem ih na papiru za pečenje.

Priprema fila:

  • Prokuvajte vodu i šećere, pa dodajte čokoladu, margarin i koricu od pomorandže.
  • Kuvajte na laganoj vatri dok se svi satsojci ne sjedine.
  • U prohlađenu smesu dodajte keks, orahe i džem.
  • Mlakim filom nafilujte kore.
  • Ostavite da sve lepo stegne u frižideru, pa secite na kocke u umačite u čokoladnu glazuru.

Za ovu količinu je potrebno 200-300 g čokolade. Minjone dekorišite po želji. Na isti način možete napraviti razne ukuse.

Najčešće pravim ovu kombinaciju, sa rumom i suvim grožđem i sa lešnikom. Takođe, fil možete napraviti samo od orašasih plodova ili samo od keksa, kako vam odgovara. Ima baš dosta mogućnosti.

P.S. Minjone sam pravila nekoliko puta dok nisam napisala recept. Ovaj odnos sastojaka je taman kako treba.

 

Posni minjoni - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni minjoni – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More