BKTV news - Postoji lakši način od gladovanja: kako smršati uz 4 obična saveta - Pixabay
BKTV news - Postoji lakši način od gladovanja: kako smršati uz 4 obična saveta - Pixabay

Napravite svoj ritam i raspored aktivnosti, promenite malo način ishrane, zagospodarite slobodnim vremenom i – izgubite kilograme. Kako smršati uz 4 obična saveta.

Kada je reč o obrocima i grickalicama, važno je da znate koju hranu da izbegavate kako biste ubrzali svoj metabolizam, ali i da poslušate neke naizgled “obične” savete.

IZBEGAVAJTE BELI HLEB

Ako možete, izbacite ga totalno ili ga jedite samo uz neke namirnice, a ako ne možete – zamenite ga hlebom od integralnog brašna. Idealno bi bilo da jedete hranu bogatu biljnim vlaknima i vitaminom B. Bilo bi pametno i da smanjite porcije, jer ćete na taj način pojesti manje hrane u toku dana.

RECITE “NE” GRICKALICAMA

Kada je reč o grickalicama između obroka, ali i uopšteno, izbegavajte slatkiše i čips. Preporučujemo da umesto toga napravite voćnu salatu, koja je bogata vitaminima, a ne goji.

BKTV news - Postoji lakši način od gladovanja: kako smršati uz 4 obična saveta - Pixabay
BKTV news – Postoji lakši način od gladovanja: kako smršati uz 4 obična saveta – Pixabay

PIJTE ŠTO VIŠE TEČNOSTI

Doktori preporučuju da pijete bar osam čaša vode dnevno. Voda je idealan način da zavarate glad. Sledeći put kad Vam se učini da ste gladni, popijte prvo čašu vode kako biste proverili da li je zaista tako.

Čaj je još jedan od idealnih napitaka ukoliko želite da se izgubite suvišne kilograme. Preporuka je zeleni čaj, koji će ubrzati Vaš metabolizam i osloboditi Vas toksina.

ŠETAJTE!

Jedan od najjednostavnijih načina da se rešite suvišnih kilograma bez zamornog vežbanja je šetnja. Ne samo da će imati sjajan efekat na telo, nego i na zdravlje. Ujedno će Vam prijati da se malo osamite, oslobodite stresa i uživate na svežem vazduhu, posle napornog dana na poslu, naročito ako radite u zatvorenom prostoru.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!