Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.
Žumance možete umešati u kašicu od povrća ili dati zasebno, ali pošto je dosta suvo, možda je najbolje uvek umešati.
Povrće i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.
- 1 komad jaje (žumance kuvano)
- 1 komad tikvica (seckana na kockice)
- 2 komada šargarepe (seckana na kockice)
- 1 šaka karfiola (samo cvetovi)
- 1 komadić crnog luka
- đumbir
- bosiljak
- Oljuštite i iseckajte tikvicu i šargarepu i luk. Luk uzmite maleno parče, neojte preterivati. Ubacite u vodu zajedno sa karfiolom, đumbirom i bosiljkom. Kuvajte oko 10 minuta ili dok šargarepa ne omekša.
- Jaje skuvajte celo u vodi da bude tvrdo kuvano u posebnom lončetu. Kuvati oko 15 minuta od trenutka ključanja.
- Procedite povrće i ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete kašu.
- Oljuštite jaje i odvojte žumance (onu količinu do koje ste stigli sa uvođenjem) i nagnječite.
- Ubacite žuamnce u kašu i promešajte da se sjedini sa povrćem.
- Ohladite i proverite temperaturu pre nego što date bebi.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!