Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Povrće i žumance – Ana Vuletić

17

Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.

Žumance možete umešati u kašicu od povrća ili dati zasebno, ali pošto je dosta suvo, možda je najbolje uvek umešati.

Povrće i žumance - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Povrće i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Povrće i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.

  • 1 komad jaje (žumance kuvano)
  • 1 komad tikvica (seckana na kockice)
  • 2 komada šargarepe (seckana na kockice)
  • 1 šaka karfiola (samo cvetovi)
  • 1 komadić crnog luka
  • đumbir
  • bosiljak
  1. Oljuštite i iseckajte tikvicu i šargarepu i luk. Luk uzmite maleno parče, neojte preterivati. Ubacite u vodu zajedno sa karfiolom, đumbirom i bosiljkom. Kuvajte oko 10 minuta ili dok šargarepa ne omekša.
  2. Jaje skuvajte celo u vodi da bude tvrdo kuvano u posebnom lončetu. Kuvati oko 15 minuta od trenutka ključanja.
  3. Procedite povrće i ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete kašu.
  4. Oljuštite jaje i odvojte žumance (onu količinu do koje ste stigli sa uvođenjem) i nagnječite.
  5. Ubacite žuamnce u kašu i promešajte da se sjedini sa povrćem.
  6. Ohladite i proverite temperaturu pre nego što date bebi.
Žumance se može davati bebama najviše tri puta nedeljno i to onim danima kada ne dajete meso.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!