Povrće i žumance – Ana Vuletić

Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.

Žumance možete umešati u kašicu od povrća ili dati zasebno, ali pošto je dosta suvo, možda je najbolje uvek umešati.

Povrće i žumance - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Povrće i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Povrće i žumance – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Povrće i žumance – žumance se bebama uvodi postepeno i to 1/8. 1/4, 1/2 i tek onda celo. Belance se uvodi tek posle godinu dana.

  • 1 komad jaje (žumance kuvano)
  • 1 komad tikvica (seckana na kockice)
  • 2 komada šargarepe (seckana na kockice)
  • 1 šaka karfiola (samo cvetovi)
  • 1 komadić crnog luka
  • đumbir
  • bosiljak
  1. Oljuštite i iseckajte tikvicu i šargarepu i luk. Luk uzmite maleno parče, neojte preterivati. Ubacite u vodu zajedno sa karfiolom, đumbirom i bosiljkom. Kuvajte oko 10 minuta ili dok šargarepa ne omekša.
  2. Jaje skuvajte celo u vodi da bude tvrdo kuvano u posebnom lončetu. Kuvati oko 15 minuta od trenutka ključanja.
  3. Procedite povrće i ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete kašu.
  4. Oljuštite jaje i odvojte žumance (onu količinu do koje ste stigli sa uvođenjem) i nagnječite.
  5. Ubacite žuamnce u kašu i promešajte da se sjedini sa povrćem.
  6. Ohladite i proverite temperaturu pre nego što date bebi.
Žumance se može davati bebama najviše tri puta nedeljno i to onim danima kada ne dajete meso.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Povrće i žumance – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.