Prebranac sa pečenjem – Nada Georgijev-Gačić

Prebranac sa pečenjem.

Prebranac:

  • 1 kg belog pasulja, (ne mora tetovac) očistiti i oprati, ostaviti preko noći u vodi.
  • Ujutru ga skuvati, prvu vodu uvek baciti, drugu naliti vruću, dodati na vrh noža sode bikarbone i kuvati u ekspres loncu 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, a vodu nemojte baciti.
  • Ispržiti 1/2 kg crnog luka i 2 struka praziluka.
  • U tepsiji ređati: red pasulja, malo suvog začina, soli, bibera, aleve paprike, ljute tucane paprike, lovorovo lišće, preko rasporediti propržen luk, i tako redom dok ima pasulja i luka, preliti sa vodom u kojoj je kuvan pasulj i zapeći.
  • Suvu papriku držati u vrućoj vodi, pa ko voli može je napuniti prebrancem.

Pečenje:

  • 2 kg svinjskog karea sa kožom i slaninom
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • voda

Priprema:

  • Pospite svinjski kare začinima, pa ostavite da odstoji oko pola sata.
  • Staviti meso da se dinsta, samo ga preliti vodom, sipati otprilike 2 čaše vode.
  • Kad se prodinstalo prebaciti ga u pleh, sa saftom što je meso pustilo, a ako mislite da nema dovoljno tečnosti opet sipajte 1 – 2 čaše vode i peći oko 30 minuta na 180 stepeni pokriveno pek papirom.
  • Pred sam kraj na 10 minuta skloniti papir.
  • Tokom pečenja ako ima potrebe povremeno dolivajte vodom.

Prebranac preliti masnoćom od pečenja.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prebranac sa pečenjem – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.