Prebranac sa pečenjem.
Prebranac:
- 1 kg belog pasulja, (ne mora tetovac) očistiti i oprati, ostaviti preko noći u vodi.
- Ujutru ga skuvati, prvu vodu uvek baciti, drugu naliti vruću, dodati na vrh noža sode bikarbone i kuvati u ekspres loncu 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, a vodu nemojte baciti.
- Ispržiti 1/2 kg crnog luka i 2 struka praziluka.
- U tepsiji ređati: red pasulja, malo suvog začina, soli, bibera, aleve paprike, ljute tucane paprike, lovorovo lišće, preko rasporediti propržen luk, i tako redom dok ima pasulja i luka, preliti sa vodom u kojoj je kuvan pasulj i zapeći.
- Suvu papriku držati u vrućoj vodi, pa ko voli može je napuniti prebrancem.
Pečenje:
- 2 kg svinjskog karea sa kožom i slaninom
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- voda
Priprema:
- Pospite svinjski kare začinima, pa ostavite da odstoji oko pola sata.
- Staviti meso da se dinsta, samo ga preliti vodom, sipati otprilike 2 čaše vode.
- Kad se prodinstalo prebaciti ga u pleh, sa saftom što je meso pustilo, a ako mislite da nema dovoljno tečnosti opet sipajte 1 – 2 čaše vode i peći oko 30 minuta na 180 stepeni pokriveno pek papirom.
- Pred sam kraj na 10 minuta skloniti papir.
- Tokom pečenja ako ima potrebe povremeno dolivajte vodom.
Prebranac preliti masnoćom od pečenja.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!