Sok od malina - Recepti i Kuvar online
Sok od malina - Image courtesy of [by Praisaeng] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online

Sok od maline, ukusan i zdrav

Sok od maline bi trebalo da bude deo svakodnevne ishrane, a ona bi trebalo da sadrži izbalansiran unos svežeg voća i povrća. Sokovi od voća i povrća, koje konzumiramo, bi trebalo da budu što manje obrađeni, tj. samo procesirani u blenderu, bez ikakvih dodataka. Hranljive materije u voću i povrću, između ostalog, prema najnovijim istraživanjima, pomažu kod preventive kardiovaskularnih bolesti, nekih vrsta raka. Konzumiranje soka od maline doprinosi unosu hranljivih materija u organizam, zbog svog vitaminskog i mineralnog sadržaja.

Sok od malina - Recepti i Kuvar online - Zdrav život
Sok od malina – Recepti i Kuvar online – Zdrav život

 

Sok od maline je veoma ukusan, sam po sebi, ali, uvek možete da probate da kombinujete ukuse – procesiranjem u blenderu sa svežim paradajzom, svežom nanom, kao i drugim voćem i povrćem. Takođe, možete kombinovati svež sok od malina sa maslinovim uljem i balzamiko sirćetom (aceto balsamico), kao dresing za zelenu salatu. Iako sadrži dosta hranljivih materija, malina ne sadrži veliku količinu dijetalnih vlakana. Zbog balansirane i zdrave ishrane, potrebno je, zbog hranljivih vrednosti, kombinovati je sa drugim voće i povrćem.

Čist, nerazblažen sok od maline sadrži nizak nivo masti, i malo kalorija. Sadrži visok nivo antioksidanta, vitamin C, vitamin K, magnezijum, kalijum, kalcijum,… Konzumiranje ceđenog ili procesiranog soka od svežih malina je dobar način za povećanje imuniteta organizma.

Pogledajte recept za sok od maline mix (malina, blitva, breskva, ananas, sveža nana, sok od pomorandže).

Pročitajte još:

Sokovi recepti >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije U slobodno vreme, kliknite na link: U SLOBODNO VREME. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Zdrav život, kliknite na link: ZDRAV ŽIVOT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!