Tepsija (ili na tepsiju - jelo od boranije, krompira, paprika i paradajza) - knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje
Tepsija (ili na tepsiju - jelo od boranije, krompira, paprika i paradajza) - knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Predstavljamo tradicionalne recepte: tepsija (ili na tepsiju – jelo od boranije, krompira, paprika i paradajza), recept preuzet iz knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Region: istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija, Kosovo i Metohija
Vremenski period zapisa: početak 20. veka
Čuva od zaborava: Snežana Kitanović
Fotografija: Snežana Kitanović
Pripremila: Snežana Kitanović
Obrok: ručak

Sastojci (za 2 osobe)

3 glavice crnog luka, 0,5 kg krompira, 300g žute boranije (puterica ili olovka), 6 paprika (zelene i crvene), 2 veća paradajza, 3 kašike masti, mlevena začinska paprika (slatka i ljuta).

Tradicionalni recepti domace srpske kuhinje cir porucite knjigu 300x135

Priprema (15 minuta, pečenje oko 60 minuta)

Luk iseći na rebarca, krompir na kriške, tri paprike i boraniju na krupnije komade, paradajz na kolutove. U tepsiju ili okrugli zemljani sud staviti luk, krompir, boraniju i seckanu papriku. Namirnice posoliti, posuti slatkom i ljutom mlevenom začinskom paprikom i dobro sjediniti. Odozgo rasporediti kolutove paradajza i staviti preostale cele paprike. Zatim staviti 3 kašike masti i naliti vodom da ogrezne. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 200 stepeni.

Napomena: recept preuzet iz knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!