Prelivena pita sa sirom – Kristina Gašpar

0

Prelivena pita sa sirom – ugledah kiselu pavlaku u frižideru, pa mi je palo na pamet da napravim nešto slano, ali šta?! Nedostajala su mi jaja, a padala je kiša. Izašla sam ipak da ih kupim. Mislila sam da napravim neku projaru, ali u trenutku sam se predomislila.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Prelivena pita sa sirom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Prelivena pita sa sirom - ugledah kiselu pavlaku u frižideru, pa mi je palo na pamet da napravim nešto slano, ali šta?! Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine.
Obrok Doručak, Predjelo, Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 2 komada jaja većih
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 šolja brašna od 2 dl
  • 0,33 šolje pšeničnog griza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 0,5 kašičice soli

Za preliv:

  • 1 komad jaje
  • 200 gr feta sira
  • 1 dl kisele vode

Uputstvo za pripremu

  1. Prvo uključite rernu na 200 stepeni.
  2. Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.
  3. Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu.
    Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.
    Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Za preliv

  1. Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.
    Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  2. Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite 15-tak minuta.
    Prelivena pita sa sirom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine.Ne zaboravite da oblik i izgled daju ukus hrani.U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.