Prelivena pita sa sirom – ugledah kiselu pavlaku u frižideru, pa mi je palo na pamet da napravim nešto slano, ali šta?! Nedostajala su mi jaja, a padala je kiša. Izašla sam ipak da ih kupim. Mislila sam da napravim neku projaru, ali u trenutku sam se predomislila.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Prelivena pita sa sirom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Prelivena pita sa sirom – ugledah kiselu pavlaku u frižideru, pa mi je palo na pamet da napravim nešto slano, ali šta?! Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine.
- 2 komada jaja (većih)
- 2 dl kisele pavlake
- 1 šolja brašna (od 2 dl)
- 0,33 šolje pšeničnog griza
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 0,5 kašičice soli
Za preliv:
- 1 komad jaje
- 200 gr feta sira
- 1 dl kisele vode
- Prvo uključite rernu na 200 stepeni.
- Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.
- Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu.
- Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.
Za preliv
- Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.
- Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite 15-tak minuta.
U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!