Priganice, tradicionalni recepti – Verica Poznanović

Priganice, tradicionalni recepti – stara šerpa, stari poklopac (eh, kad bi šerpa mogla da priča). Moja baba je pravila sve otprilike: brašno, voda, so i to je to.

Priganice, sastojci:

  • 400 g brašna,
  • 200 g heljdinog brašna,
  • 1 kašičica soli i
  • po potrebi mlaka voda.

Priganice, priprema:

  • Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano. Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
  • U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte. Nauljenom kašikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast. Šerpu protresite, da se uštipci, priganice, sami okrenu ili ih okrenite kašikom.
  • Pržene uštipke, priganice, ređajte na salvetu, da salveta upije suvišnu mast.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Priganice, tradicionalni recepti – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

1 komentar

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.