Priganice, tradicionalni recepti – stara šerpa, stari poklopac (eh, kad bi šerpa mogla da priča). Moja baba je pravila sve otprilike: brašno, voda, so i to je to.
Priganice, sastojci:
- 400 g brašna,
- 200 g heljdinog brašna,
- 1 kašičica soli i
- po potrebi mlaka voda.
Priganice, priprema:
- Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano. Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
- U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte. Nauljenom kašikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast. Šerpu protresite, da se uštipci, priganice, sami okrenu ili ih okrenite kašikom.
- Pržene uštipke, priganice, ređajte na salvetu, da salveta upije suvišnu mast.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Kod nas se to zove uštipak i evo baš smo to jeli za doručak danas 🙂
Komentari su zatvoreni.