Prizrenska tespišta

RECEPT PRIPREMILASlađana Šćekić

Prizrenska tespišta, sastojci:

Testo:

  • 250 ml vode
  • 250 ml ulja
  • 3 šolje od 250 ml brašna
  • 250 gr oraha
  • 1/2 praška za pecivo

Šerbet:

  • 250 ml vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
Prizrenska tespišta - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Prizrenska tespišta, priprema:

  • Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
  • Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo.
  • Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…
  • Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.
  • Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.