Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

Prizrenska tespišta.

Prizrenska tespišta, sastojci:

Testo:

  • 250 ml vode
  • 250 ml ulja
  • 3 šolje od 250 ml brašna
  • 250 gr oraha
  • 1/2 praška za pecivo

Šerbet:

  • 250 ml vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
Prizrenska tespišta - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Prizrenska tespišta, priprema:

  • Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
  • Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo.
  • Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…
  • Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.
  • Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.

Slađana Šćekić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

Povezane teme

Istraži recepte