Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

Recept za prizrenska tespišta - konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

159

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Prizrenska tespišta.

Prizrenska tespišta, sastojci:

Testo:

  • 250 ml vode
  • 250 ml ulja
  • 3 šolje od 250 ml brašna
  • 250 gr oraha
  • 1/2 praška za pecivo

Šerbet:

  • 250 ml vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
Prizrenska tespišta - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Prizrenska tespišta, priprema:

  • Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
  • Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo.
  • Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…
  • Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.
  • Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.

Slađana Šćekić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More