Prizrenska tespišta.
Prizrenska tespišta, sastojci:
Testo:
- 250 ml vode
- 250 ml ulja
- 3 šolje od 250 ml brašna
- 250 gr oraha
- 1/2 praška za pecivo
Šerbet:
- 250 ml vode
- 500 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Prizrenska tespišta, priprema:
- Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
- Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo.
- Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…
- Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.
- Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.
Slađana Šćekić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!