Proja od lisnatog kelja (kale) – Jadranka Blažić

0

Proja od lisnatog kelja (kale).

Proja od lisnatog kelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Proja od lisnatog kelja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Proja od lisnatog kelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Proja od lisnatog kelja (kale) – Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Proja od lisnatog kelja (kale).
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 3 komada lista lisnatog kelja
  • 150 gr stisnjene sunke
  • 1 kasika ajvar
  • 2 komada jaja
  • 2 kasike kiselog mleka
  • 250 gr kamut brasna
  • 20 gr prašak za pecivo
  • 150 ml vode

Uputstvo za pripremu

  1. Lisnati kelj oprati, oguliti sa stabljike i iseckati sitno.
  2. Upotrebila sam stisnjenu sunku, ali vi mozete i pileca prsa. Iseckati na malene kockice kao za rusku salatu.
  3. Jaja ulupati u ciniju i ubaciti sve ostale sastojke i dobro sjediniti.Kada sve dobro sjedinite, proverite da li je gustina dovoljna. Znaci, ako je bistro dodajte jos kasiku brasna, ako je jako gusto dodajte jos mozda 50ml vode.
  4. Gustina treba da bude kao i za sve ostalo sto spremamo u stilu hrono hleba i mafina, da tesko spada sa kasike.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Proja, kliknite na link: PROJA RECEPT. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.