Projara, tradicionalno jelo, provereno dobar recept.
Projara, sastojci:
- 3 jajeta,
- 3 šoljice mleka,
- 1 šoljica ulja,
- 3 šoljice projinog brašna,
- 3 šoljice pšeničnog brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 200 gr sira,
- po ukusu so.
Projara, priprema:
- Mikserom umutiti jaja, dodati mleko, ulje, projino brašno, pa mikser isključiti.
- Umešati pšenično brašno, pomešano sa praškom za pecivo, dodati sir, posoliti i sve lagano izmešati ručnom žicom za mućenje, kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Smesu uliti u uljem podmazan pleh (srednje veličine) i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Napomena:
Mleko, ulje, projino brašno i pšenično brašno meriti manjom šoljom za crnu kafu.
Vreme pripreme: 45 minuta
Broj porcija: 6
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!