Prolećna rapsodija sa tikvicama – Sandra Stojiljković Cvetković

Posno jelo od tikvica

35

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Prolećna rapsodija sa tikvicama – tikvice su jedno izuzetno ukusno i zdravo povrće, pogodno za dane posta ili vrućine koje nam predstoje. Dodatna prednost je i brza priprema. Recept je poslala kuvar saradnik Sandra Stojiljković Cvetković.

Najbolji recept nedelje - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept nedelje – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti i Kuvar online
Prolećna rapsodija sa tikvicama – Sandra Stojiljković Cvetković - tikvice
Prolećna rapsodija sa tikvicama – Sandra Stojiljković Cvetković – tikvice

Prolećna rapsodija sa tikvicama – Sandra Stojiljković Cvetković

Prolećna rapsodija sa tikvicama – tikvice su jedno izuzetno ukusno i zdravo povrće, pogodno za dane posta ili vrućine koje nam predstoje. Dodatna prednost je i brza priprema.

  • 1 struk praziluka
  • 2 komada šargarepe
  • 1 komad krompira (manji)
  • 3 komada tikvice (srednje veličine)
  • paradajz soka (malo)
  • 2 komada paprike
  • 1 šolja pirinča
  • 50 grama posnog kackavalja
  • soli (po ukusu)
  • suvog biljnog začina (po ukusu)
  • ulja (po potrebi)
  • bibera (po ukusu)
  1. Tikvice oljuštiti, posoliti, poklopiti i ostaviti petnaestak minuta da puste vodu. Za to vreme, povrće naseckati na sitnije komade( ili narendati). Svaku od tikvica iseći na manje komade, sredinu izdubiti nožem. Izdubljeni deo dodati pripremljenom povrću.
  2. Staviti praziluk da se dinsta, nakon nekoliko minuta dodati šargarepu, a zatim i ostalo povrće(krompir, izdubljeni deo tikvica, papriku, sok paradajza). Nakon nekoliko minuta dodati i pirinač, naliti malo vode i ostaviti da se krčka nekoliko minuta. Posoliti i dodati začine po želji.
  3. Pripremiti vatrostalnu činiju, nauljiti je. Tikvice puniti pripremljenim filom, a ostatak fila rasporediti između tikvica. Naliti sa malo vode i staviti da se peče na 200 stepeni oko 20- 30 minuta. Nakon tog vremena, povrće posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu da se sir zapeče. Služiti toplo.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More