Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Prolećne kocke – Boba Vlajsavljević

0

Prolećne kocke.

Prolećne kocke - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Prolećne kocke – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online
Prolećne kocke - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Prolećne kocke – Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online

Prolećne kocke.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 2 komada manje tikvice manje
  • 3 komada jaja
  • 3 komada mladog luka struka
  • 2 šake persunovog lista sitno iseckanog
  • 1 kašičica masti
  • slanina mesnata, iseckana na sitne kockice
  • 3 kašike ovsenih mekinja pune
  • so
  • biber
  • 0,5 kesica praška za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Jaja mikserom umutiti, dodati im mekinje i ostaviti da stoji dok iseckate, slaninu, luk i peršunov list.
  2. Tikvice narendajte, zatim ih lagano ocedite (nemojte sve iscediti).
  3. Sve iseckano dodati u jaja, posoliti i pobiberiti
  4. Dodati tikvice, otopljenu mast ili kašiku ulja i prašak za pecivo.
  5. Malu tepsiju namastiti i posuti malo mekinjama dno, istresti smesu, posuti susamom ili nekim semenkama koje volite.
  6. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Beleške

Ovaj recept se uklapa u hrono doručak, restrikcija.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.