Promocija projekta Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje na Sajmu turizma 24.02.2017.
Promocija projekta Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje na Sajmu turizma 24.02.2017.

Uz podršku i u organizaciji Privredne komore Srbije, promocija projekta Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, održaće se na Beogradskom sajmu, 24.02.2017. u 13:30h u velikoj konferencijskoj sali, hala 4, u okviru manifestacije Sajam turizma.

Prezentacija će se održati u okviru XV sednice Grupacije za ruralni turizam Privredne komore Srbije uz zvaničnu institucionalnu podršku od strane Privredne komore Srbije.

Pismo institucionalne podrške Privredne komore Srbije našem projektu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, prenosimo u celosti:

Privredna komora Srbije
Privredna komora Srbije

Linkom – PC

Miodrag Ilić, direktor

Predmet: Podrška Projektu prikupljanja i promovisanja tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje na portalu Recepti i Kuvar online i izdavanja knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Poštovani,

Ovim putem želimo da Vas informišemo da Privredna komora Srbije, kao najšira asocijacija privrede koja svojim aktivnostima i događajima promoviše domaće proizvode, daje punu podršku realizaciji Vašeg projekta.

Tradicionalni recepti domaće kuhinje važan su deo nematerijalne kulturne baštine svakog naroda. Na listi elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, pored starih zanata, narodnih običaja, pesama i igara, uz naivno slikarstvo Slovaka, nalaze se i Belmuž, Izrada pirotskog kačkavalja, Pazarske mantije (tradicionalni način pripreme). Ovi elementi su značajni za očuvanje nacionalnog identiteta, ali predstavljaju i neizostavan deo različitih turističkih proizvoda.

Projekat prikupljanja i promovisanja tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje preko portala Recepti i Kuvar online i izdavanje knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, uneće nove elemente u turističku ponudu Srbije. Procenjujemo i da će omogućiti bolju vidljivost kulturološkog, kulinarskog i običajnog istorijata ovih prostora, što će za cilj imati bolju informisanost pojedinaca i privrednih subjekata u zemlji i inostranstvu.

Privredna komora Srbije sa svojim članicama, aktivno će se uključiti u realizaciju vašeg projekta kroz institucionalnu, organizacionu i logističku podršku. Kroz regionalni komorski sistem približićemo vaš Projekat i eventualnim nosiocima tardicionalnih recepata domaće srpske kuhinje, kako bi obogatili vaše portale.

Biće nam zadovoljstvo da svojim angažovanjem doprinesemo kvalitetnom i sveobuhvatnom izdanju knjige i obogatimo portal novim receptima.

U potpisu: Tatjana Ercegović Petrić, direktor Sektora usluga

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!