Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

0

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – malo drugačiji način pripremanja punjenih paprika.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 9 paprika

Sastojci

  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 200 g. mlevenog mesa
  • šolje polasojinih ljuspica
  • začin
  • so
  • ulje
  • biber
  • peršun
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 šolja pirinča
  • 9 većih paprika
  • 500 ml. vode
  • Sos:
  • 500 ml. pasiranog paradajza
  • 2 - 3 čena belog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 2 kašike ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Luk izdinstati na malo ulja i vode zajedno sa rendanom šargarepom. Dodat i meso, sojine ljuspice (prethodno potopljene u vodi i proceđene) i začine.Kada je meso dinstano dodati pirinač, začine i so. Paprikauoprati, izdubiti i puniti smesom. Naliti vodom i kuvati.
  2. Sos:
  3. Prpžiti malo brašno sa uljem, dodati paradajz, beo luk preliti paprike i staviti ih još malo da se krčkaju..Staviti u rernu da se zapeku

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.