Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – malo drugačiji način pripremanja punjenih paprika.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 200 g. mlevenog mesa
  • šolje polasojinih ljuspica
  • začin
  • so
  • ulje
  • biber
  • peršun
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 šolja pirinča
  • 9 većih paprika
  • 500 ml. vode
  • Sos:
  • 500 ml. pasiranog paradajza
  • 2 – 3 čena belog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 2 kašike ulja
  1. Luk izdinstati na malo ulja i vode zajedno sa rendanom šargarepom. Dodat i meso, sojine ljuspice (prethodno potopljene u vodi i proceđene) i začine.Kada je meso dinstano dodati pirinač, začine i so. Paprikauoprati, izdubiti i puniti smesom. Naliti vodom i kuvati.
  2. Sos:
  3. Prpžiti malo brašno sa uljem, dodati paradajz, beo luk preliti paprike i staviti ih još malo da se krčkaju..Staviti u rernu da se zapeku

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjena paprika sa sojinim ljuspicama – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.