Punjene kifle – Kristina Gašpar

Punjene kifle – priprema ovog ukusnog peciva je vrlo jednostavna – testo po izboru, nadev po želji. Ne može da ne uspe.

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kvasno testo možete pripremiti na sledeći način (za 15 komada):

  • 500 g brašna,
  • 2,5 dl vode/mleka,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašičice šećera,
  • 3-4 kašike ulja,
  • 2-3 kašike kisele pavlake,
  • 1/2 kvasca.

Testo umesite na uobičajen način. Kada naraste, razvijte u što duži pravougaonik i premažite mekim maslacem/margarinom/mašću i uvijte rolat.

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Isecite na komade dužine oko 8 cm i oblikujte kifle – rolanjem krajeva.

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta, premažite umućenim jajetom, pospite semenkama, zasecite po sredini, rastvorite i punite.

 

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ja sam punila pola sa spanaćem, sirom i sirom sa plavim plesnima (negde sam dodala zrna crvenog pasulja).

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Druga polovina – paradajz, masline, origano, feferoni, čajna kobasica, kačkavalj.

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ostavite ih da se odmaraju oko pola sata i pecite 15 minuta na 220 stepeni.

Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Punjene kifle - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjene kifle – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Inspiraciju sam našla u pekari. Kupila sam slično napravljen vegetarijanski sendvič. Ove kifle izgledom podsećaju na tursku picu, ali i na čamce.

Napomena: Uvek koristim manje kvasca, a testo umesim uveče za ujutru.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene kifle – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.