Punjene kifle – priprema ovog ukusnog peciva je vrlo jednostavna – testo po izboru, nadev po želji. Ne može da ne uspe.

Kvasno testo možete pripremiti na sledeći način (za 15 komada):
- 500 g brašna,
- 2,5 dl vode/mleka,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašičice šećera,
- 3-4 kašike ulja,
- 2-3 kašike kisele pavlake,
- 1/2 kvasca.
Testo umesite na uobičajen način. Kada naraste, razvijte u što duži pravougaonik i premažite mekim maslacem/margarinom/mašću i uvijte rolat.

Isecite na komade dužine oko 8 cm i oblikujte kifle – rolanjem krajeva.

Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta, premažite umućenim jajetom, pospite semenkama, zasecite po sredini, rastvorite i punite.

Ja sam punila pola sa spanaćem, sirom i sirom sa plavim plesnima (negde sam dodala zrna crvenog pasulja).

Druga polovina – paradajz, masline, origano, feferoni, čajna kobasica, kačkavalj.

Ostavite ih da se odmaraju oko pola sata i pecite 15 minuta na 220 stepeni.


Inspiraciju sam našla u pekari. Kupila sam slično napravljen vegetarijanski sendvič. Ove kifle izgledom podsećaju na tursku picu, ali i na čamce.
Napomena: Uvek koristim manje kvasca, a testo umesim uveče za ujutru.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!