Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – evo kako možete obradovati svoju decu i unučad punjenim jajima za uskršnje praznike…

Punjene ljuske jajeta za Uskrs - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – evo kako možete obradovati svoju decu i unučad punjenim jajima za uskršnje praznike…

ZA 4 ČOKOLADNA JAJA:

  • 4 komada jajeta
  • oko 100 gr crne čokolade za kuvanje
  • oko 100 gr bele čokolade
  • oko 20 gr expandiranog pirinča (šarenog)
  • oko 30 gr margarina
  • 1 kašika ulja

ZA 4 ŽELIRANA JAJA:

  • 2,5 dl jogurta (oko 2,5 dl)
  • 0,33 kesice želatina
  • šećera (po ukusu)
  • žute prehrambene boje (malo)
  1. Vrh jajeta pažljivo izlupkajte i napravite otvor, dovoljan da se puni smesom. Iz jajeta skroz izbacite žumanac i belanac, pa ih pažljivo dobro isperite vrućom vodom iznutra i ostaviteda se dobro osuše.
    Otopite na pari crnu čokoladu sa malo margarina i ulja. Isto uradite i sa belom čokoladom.
    U ljusku jajeta oprezno sipajte malo crne čokolade, ostavite 2-3 min. da se stegne pa sipajte malo bele čokolade. Ponovite postupak dok se jaje ne napuni a za to vreme neka vam čokolade stoje na pari. Puna jaja ostavite u frižider da se stegnu.
    Ja sam u jedan deo čokolade dodala expandirani pirinač pa sam time napunila ljuske jajeta.

  2. Stavite jogurt sa šećerom da se zagreje do tačke ključanja pa sklonite sa vatre. U njega dodajte predhodno rastvoren želatin u malo hladne vode pa sve dobro izmešajte. Odvojte jedan manji deo te mase pa u njega dodajte malo žute preh. boje. Ostavite da se mase želiraju ali ne skroz kako bi mogli da punite jaja. Sada u ljusku sipajte deo bele mase skoro do pola, pa ubacite žuti deo od koga napravite kuglu u obliku žumanca pa dopunite ljusku jajeta belom smesom do kraja. Stavite jaja da se dobro ohlade i stegnu u frižideru.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.