Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić

30

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – evo kako možete obradovati svoju decu i unučad punjenim jajima za uskršnje praznike…

Punjene ljuske jajeta za Uskrs - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Punjene ljuske jajeta za Uskrs – evo kako možete obradovati svoju decu i unučad punjenim jajima za uskršnje praznike…

ZA 4 ČOKOLADNA JAJA:

  • 4 komada jajeta
  • oko 100 gr crne čokolade za kuvanje
  • oko 100 gr bele čokolade
  • oko 20 gr expandiranog pirinča (šarenog)
  • oko 30 gr margarina
  • 1 kašika ulja

ZA 4 ŽELIRANA JAJA:

  • 2,5 dl jogurta (oko 2,5 dl)
  • 0,33 kesice želatina
  • šećera (po ukusu)
  • žute prehrambene boje (malo)
  1. Vrh jajeta pažljivo izlupkajte i napravite otvor, dovoljan da se puni smesom. Iz jajeta skroz izbacite žumanac i belanac, pa ih pažljivo dobro isperite vrućom vodom iznutra i ostaviteda se dobro osuše.
    Otopite na pari crnu čokoladu sa malo margarina i ulja. Isto uradite i sa belom čokoladom.
    U ljusku jajeta oprezno sipajte malo crne čokolade, ostavite 2-3 min. da se stegne pa sipajte malo bele čokolade. Ponovite postupak dok se jaje ne napuni a za to vreme neka vam čokolade stoje na pari. Puna jaja ostavite u frižider da se stegnu.
    Ja sam u jedan deo čokolade dodala expandirani pirinač pa sam time napunila ljuske jajeta.

  2. Stavite jogurt sa šećerom da se zagreje do tačke ključanja pa sklonite sa vatre. U njega dodajte predhodno rastvoren želatin u malo hladne vode pa sve dobro izmešajte. Odvojte jedan manji deo te mase pa u njega dodajte malo žute preh. boje. Ostavite da se mase želiraju ali ne skroz kako bi mogli da punite jaja. Sada u ljusku sipajte deo bele mase skoro do pola, pa ubacite žuti deo od koga napravite kuglu u obliku žumanca pa dopunite ljusku jajeta belom smesom do kraja. Stavite jaja da se dobro ohlade i stegnu u frižideru.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More