Punjene prženice – Ana Vuletić

Punjene prženice, kalorični recept za odrasle, a naravno, i za decu. Kada vam dosade obične prženice, vi ih lako možete učiniti zanimljivijim. Veoma jednostavno i brzo se sprema.

Šta da kuvam danas? - Jelovnik za 20.10.-24.10.2014. - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Punjene prženice – Ana Vuletić

Punjene prženice – Ana Vuletić – Recepti i kuvar online

Punjene prženice, kalorični recept za odrasle, a naravno, i za decu. Kada vam dosade obične prženice, vi ih lako možete učiniti zanimljivijim. Veoma jednostavno i brzo se sprema.

  • 4 komada starog hleba
  • 80 gr kačkavalja
  • 80 gr šunke
  • majonez (ili pavlaka)
  • kečap
  • 2 komada jaja
  • mleko
  • so
  • ulje
  1. Tanko isecite stari hleb na parčiće približno jednake veličine, ili koristite tost hleb. Za svaku punjenu prženicu Vam je potrebno 2 parčeta hleba.
  2. Namažite na jedno parče majnoez, ili pavlaku (po izboru) i dodajte rendadni kačkavalj, pa šunku. Na drugu parče hleba namažite kečap i poklopite prvo parče, kao da ste napravili duplli sendvič. Pritisnite da se sjedine i vodite računa da vam ne ispadaju sastojci mnogo van ivice hleba.
  3. Umitite 2 jaja i dodajte malo mleka (4 kašike, može i više). Što više mleka dodate, one će biti mekše i manje hrskave, tako da ako preterate, ništa strašno se neće dogoditi, samo će biti mekše. U ovom procesu možete da dodate i prstohvat soli (nemojte da pretarate jer sve čime ste punili je već dovoljno jako).
  4. Sipajte ulje u tiganj i ostavite da se zagreje.
  5. Pripremljene prženice umočite u smesu jaja i mleka, sa obe strane i potom stavite na vrelo ulje. Relativno brzo se uhvati korica, pa okrenuite na drugu stranu i vadite ih na tanjir, na koji možete staviti salvetu, da upije višak masnoće.
  6. Obično računam 2 prženice po osobi, jer su dosta jake. Ovo je količina za jednu osobu, ili dve manje ješne.
  7. Takođe, možete na isti način dodavati po želji sastojke, meni se lepo uklapa mozzarella, pančeta i sl.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene prženice – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.