Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjene prženice – Ana Vuletić

0

Punjene prženice, kalorični recept za odrasle, a naravno, i za decu. Kada vam dosade obične prženice, vi ih lako možete učiniti zanimljivijim. Veoma jednostavno i brzo se sprema.

Šta da kuvam danas? - Jelovnik za 20.10.-24.10.2014. - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Punjene prženice – Ana Vuletić
Šta da kuvam danas? - Jelovnik za 20.10.-24.10.2014. - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Štampanje

Punjene prženice – Ana Vuletić - Recepti i kuvar online

Punjene prženice, kalorični recept za odrasle, a naravno, i za decu. Kada vam dosade obične prženice, vi ih lako možete učiniti zanimljivijim. Veoma jednostavno i brzo se sprema.
Obrok Doručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 4 komada starog hleba
  • 80 gr kačkavalja
  • 80 gr šunke
  • majonez ili pavlaka
  • kečap
  • 2 komada jaja
  • mleko
  • so
  • ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Tanko isecite stari hleb na parčiće približno jednake veličine, ili koristite tost hleb. Za svaku punjenu prženicu Vam je potrebno 2 parčeta hleba.
  2. Namažite na jedno parče majnoez, ili pavlaku (po izboru) i dodajte rendadni kačkavalj, pa šunku. Na drugu parče hleba namažite kečap i poklopite prvo parče, kao da ste napravili duplli sendvič. Pritisnite da se sjedine i vodite računa da vam ne ispadaju sastojci mnogo van ivice hleba.
  3. Umitite 2 jaja i dodajte malo mleka (4 kašike, može i više). Što više mleka dodate, one će biti mekše i manje hrskave, tako da ako preterate, ništa strašno se neće dogoditi, samo će biti mekše. U ovom procesu možete da dodate i prstohvat soli (nemojte da pretarate jer sve čime ste punili je već dovoljno jako).
  4. Sipajte ulje u tiganj i ostavite da se zagreje.
  5. Pripremljene prženice umočite u smesu jaja i mleka, sa obe strane i potom stavite na vrelo ulje. Relativno brzo se uhvati korica, pa okrenuite na drugu stranu i vadite ih na tanjir, na koji možete staviti salvetu, da upije višak masnoće.
  6. Obično računam 2 prženice po osobi, jer su dosta jake. Ovo je količina za jednu osobu, ili dve manje ješne.
  7. Takođe, možete na isti način dodavati po želji sastojke, meni se lepo uklapa mozzarella, pančeta i sl.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.