Punjeni ćevapi od krompira – krompir na drugačiji način.
Punjeni ćevapi od krompira – Ljiljana Stanković
Punjeni ćevapi od krompira – krompir na drugačiji način.
- 500 g. krompira
- 3 komada jaja
- 0,5 kesica praška za pecivo
- 250 g. mlevenog mesa
- 0,5 komad praziluka
- 100 g. kačkavalja
- brašna (po potrebi)
- 200 g. prezli
- so
- ulje
- majonez (malo, za ukrašavanje)
- mešavina začina
- Krompir obariti u slanoj vodi. Ocediti ga i ispasirati.
- U pasirani krompir dodati jedno jaje i prašak za pecivo a potom dodavati brašno dok se ne dobije tvrđe testo.
- Na malo ulja propžiti meso, dodati praziluk te i njega propržiti.
- Prohladiti, dodati rendan kačkavalj i začine i sve dobro promešati.
- Od testa od krompira napraviti veću pljeskavicu i na svaku stavljati po kašiku fila. Prekriti fil testom i formirati rolnicu.
- Punjene rolnice uvaljati u brašno, preostala dva umućena jaja i na kraju u prezle.
- Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene. Ohlađene rolnice ukrasiti majonezom.