Punjeni plavi patlidžan

RECEPT PRIPREMILAJelena Nikolić

Punjeni plavi patlidžan.

Punjeni plavi patlidžan – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Punjeni plavi patlidžan, sastojci:

  • 4 plava patlidžana (manja)
  • 300 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 jaje
  • 8 listova kačkavalja
  • 2 paradajza
  • ulje
  • so
  • začini

Punjeni plavi patlidžan, priprema:

 

  1. Plave patlidžane oprati i preseći na pola po dužini. Spustiti ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvaditi iz vode, isprati hladnom vodom i tako prohlađenim izdubiti sredinu. Iseći je sitno.
  2. Pirinac skuvati. Meso propržiti na malo ulja. Kad promeni boju, posoliti, usuti malo vode i prodinstati 5 minuta. Dodati iseckanu sredinu plavog patlidžana, začiniti po ukusu i još kratko prodinstati. Skloniti sa ringle, malo prohladiti i umešati ulupano jaje. Dodati kuvan pirinac i promesati. Paradajz oprati i iseci kolutove.
  3. Čamce od patlidžana poređati u pleh, obložen papirom za pečenje, ili u nauljanu vatrostalnu posudu. Rasporediti fil, staviti po kolut paradajza i preko po list kačkavalja.
  4. Peći 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180C. Koru skinuti prilikom serviranja, ne ljuštiti patlidžan pre barenja i pečenja da se ne bi raspao. Poslužiti toplo. Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.