Punjeni plavi patlidžan.
Punjeni plavi patlidžan – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Punjeni plavi patlidžan, sastojci:
- 4 plava patlidžana (manja)
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 8 listova kačkavalja
- 2 paradajza
- ulje
- so
- začini
Punjeni plavi patlidžan, priprema:
- Plave patlidžane oprati i preseći na pola po dužini. Spustiti ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvaditi iz vode, isprati hladnom vodom i tako prohlađenim izdubiti sredinu. Iseći je sitno.
- Pirinac skuvati. Meso propržiti na malo ulja. Kad promeni boju, posoliti, usuti malo vode i prodinstati 5 minuta. Dodati iseckanu sredinu plavog patlidžana, začiniti po ukusu i još kratko prodinstati. Skloniti sa ringle, malo prohladiti i umešati ulupano jaje. Dodati kuvan pirinac i promesati. Paradajz oprati i iseci kolutove.
- Čamce od patlidžana poređati u pleh, obložen papirom za pečenje, ili u nauljanu vatrostalnu posudu. Rasporediti fil, staviti po kolut paradajza i preko po list kačkavalja.
- Peći 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180C. Koru skinuti prilikom serviranja, ne ljuštiti patlidžan pre barenja i pečenja da se ne bi raspao. Poslužiti toplo. Prijatno!
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!