Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo! Priprema je vrlo jednostavna…
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Puslice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo! Priprema je vrlo jednostavna…
- 3 komada belanceta (jaja srednje veličine)
- 9 kašika šećera
- 1 kašičica limunovog soka
Sastojci za ganaš krem
- 100 gr crne čokolade
- 1,5 dl slatke pavlake
- Umutite belanca u čvrst sneg.
- Dodajte šećer i mutite dok se on ne otopi, a smesa ne postane sjajna i glatka.
- Rernu zagrejte na 150 stepeni.
- Poslastičarsku kesu napunite smesom i na plehu obloženom papirom za pečenje, oblikujte puslice. Stavite pleh u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni (ili na 120 ako vam je rerna slabija). Sušite ih 45-60 minuta uz povremeno otvaranje rerne kako bi izašla para.
- Dok se puslice suše, pripremite ganaš – na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje pavlake.
- Kada se svi sastojci sjedine, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
- Ohlađenim kremom, spajajte po dve puslice.
Puslice, takođe, možete spajati i nekim drugim kremom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!