Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Puž pizza – Javorka Filipović

0 2

Puž pizza – pizza u svakom obliku rado je vidjena na našem stolu. Ovog puta nešto drugačija pizza po receptu naše Lane 🙂 Kombinacija pančete, sira, maslina i origana je baš mirisna i hrskava. Svakako je treba probati, a vi ćete već sami naći svoju kombinaciju.

Puž pizza - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Puž pizza – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Puž pizza - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Puž pizza - pizza u svakom obliku rado je vidjena na našem stolu. Ovog puta nešto drugačija pizza po receptu naše Lane 🙂 Kombinacija pančete, sira, maslina i origana je baš mirisna i hrskava. Svakako je treba probati, a vi ćete već sami naći svoju kombinaciju.
Obrok Doručak
Kuhinja Italijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe
Autor Javorka Filipović

Sastojci

 • 300 g mekog brasna
 • 15 g svežeg kvasca
 • 1 kašičica šećera
 • 1 kašičica soli
 • 200 ml vode
 • 2 kašike ulja
 • 100 g pancete
 • 100 g Gaude
 • 100 g zelenih maslina

Uputstvo za pripremu

 1. Kvasac izmrviti, dodati šećer i mlaku vodu te ga ostaviti 5 minuta na toplom. Dodati ostatak sastojaka za testo i umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Testo prekriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom mestu 30 minuta da udvostriči volumen.
 2. Okrugli pleh, prečnika 26, podmazati uljem. Testo rastanjiti u pravougaonik debljine 1 cm, iseći u trake prasta širine i spiralno ih uviti. Svaku spiralu redjati u pleh počevši od sredine.
 3. Pripremljeno testo premazati uljem, posuti pančetom, sirom, maslinama i origanom. Uključiti rernu na 200 stepeni, staviti pizzu u zagrejanu rernu i peći je 25-30 minuta do svetlo rumene boje.
  Puž pizza - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Beleške

Još toplu i hrskavu pizzu poslužiti uz neki kiselo-mlečni napitak.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.